Bornholmske stegte sild i eddike

Ingredienser

8 sildefileter
1 spsk. sennep, fx julesennep
1 dl rugmel
salt, friskkværnet peber
AMA Stege & Bage

Lage:
1/2 liter eddike
150 g sukker
1 dl vand
2-3 små laurbærblade
6 hele sorte peberkorn
2 rødløg i skiver
2 spsk. soltørrede

Sådan gør du:

Gå sildefileterne efter for ben og klip rygfinnerne af. Skyl sildefileterne i koldt vand.
Smør fileterne på kødsiden med sennep og fold dem sammen.
Bland rugmel med salt og peber og vend sildefileterne i blandingen.
Steg dem ca. 3-6 minutter på hver side i Ama Stege & Bage og læg dem i et stort fad.
Bring alle ingredienserne til lagen i kog, og kog til sukkeret er opløst.
Skær løgene i skiver og læg dem oven på sildefileterne. Drys med tranebær.
Hæld den varme lage over og lad dem trække i køleskabet i mindst 1 time.
Drys med dild og server med rugbrød.

Andre gode forslag