Ingredienser
8 personer
1 time
Dej
200 g. AMA Perfekt til Bagning
150 g. brun farin
70 g. mørk sirup
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. kanel
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt allehånde
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
2 æg
2,25 dl. kærnemælk
1 tsk. bagepulver
250 g. hvedemel
Chokoladeganache
200 g. lys chokolade
1,5 dl. Piskefløde
Topping
20 g. hasselnødder
1 stk. økologisk appelsin
Sådan gør du:
- Opvarm ovnen til 180 (alm. ovn.)
- Tag AMA Perfekt til Bagning ud i god tid, så det bliver blødt.
- Med en elpisker pisk æg med blødt AMA Perfekt til Bagning, brun farin, sirup, bagepulver og vaniljesukker til det er lyst og luftigt.
- Tilsæt alle krydderier og mælk. Pisk godt.
- Tilsæt til sidst hvedemel og pisk dejen godt.
- Kom dejen i en form på 20×20 cm beklædt med bagepapir og bag i 35-45 minutter.
- Imens laves chokoladeganache: Hæld piskefløde i en gryde og varm op til lige under kogepunktet. Tag gryden væk fra blusset.
- Hak derefter chokolade groft og vend i fløden. Rør til du har en ensartet og glat ganache. Sæt ganachen på køl, så den sætter sig lidt. Det gør den nemmere at smøre på.
- Når kagen er bagt, afkøles den. Hasselnødder hakkes groft.
- Kom chokoladeganache på kagen og drys med hakkede hasselnødder og revet appelsinskal.
Opskriften er udviklet af Mummum.dk for AMA.