Klassisk kanelkage

Ingredienser

300 g Hvedemel
4 tsk. Kanel
2 tsk. Natron
2 tsk. Vaniljesukker
1 tsk. kardemomme
100 g ‘AMA Perfekt Til Bagning’
200 g Sukker
1 Æg
3 dl Kærnemælk

Glasur
100 g ‘AMA Perfekt Til Bagning’ (blødt)
230 g Flourmelis
1 tsk. Vaniljesukker
2 spsk. kakao
4 spsk. Kold (stærk) kaffe

Sådan gør du:

1. Start med at tænde ovnen på 175 C varmluft.

2. Smelt AMA Perfekt til bagning i en gryde, og bland det derefter med sukker og æg i en skål. Pisk det hele sammen, så det er lyst og luftigt med en elpisker.

3. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål (hvedemel, kanel, natron, kardemomme og vaniljesukker) og tilsæt dem til din æggemasse sammen med kærnemælken. Pisk det hele sammen til en ensartet dej.

4. Tag en bradepande på ca. 25 x 35 cm og kom et stykke bagepapir i. Hæld derefter dejen i bradepanden. Nu er den klar til at komme i ovnen.

5. Bag din kage i ca. 25-30 min. i midten af ovnen. Hold øje med den. Prik i kagen undervejs med en kødnål, grillspyd eller noget andet tyndt. Når der ikke længere hænger dej fast, så er kagen færdig. Tag kagen ud og lad den køle af.

6. Nu kan du gå i gang med den lækre glasur.

7. Kom blødt smør, flormelis, kakao og vaniljesukker i en skål. Tilsæt kaffe og rør det hele sammen. Du kan justere konsistensen med mere kaffe eller vand.

8. Glasuren kommes nu ovenpå den afkølede kage (vigtigt at kagen er helt afkølet).

Andre gode forslag