Mørbradgryde

Ingredienser

4 personer

1 time og 10 minutter

 

INGREDIENSER

1 stk. løg

400 g. svinemørbrad

100 g. bacon i tern

200 g. cocktailpølser

salt/peber

1 spsk. paprika

30 g. AMA Perfekt til Stegning

2 spsk. hvedemel

2,5 dl. mælk

70 g. tomatpure

2,5 dl. AMA Perfekt til Madlavning 7%

1 stk. hønsebouillonterning

 

320 g. ris

Sådan gør du:

  1. Hak løg i tern.
  2. Fjern sener og andet fra mørbraden og skær den ud i tern.
  3. I en gryde steges først bacon, indtil det er sprødt.
  4. Herefter tilsættes løg, som får lov til at svitse 2 minutter.
  5. Hæld nu blandingen over i en skål.
  6. Hæld AMA Perfekt til Stegning i gryden sammen med mørbrad. Tilsæt salt og peber. Når mørbrad er brunet på alle sider, så tilsættes cocktailpølser.
  7. Lad det sautere i 2 minutter og hæld det herefter over i skålen med løg og bacon.
  8. Saucen skal nu laves. Smelt AMA Perfekt til Stegning i gryden og pisk hvedemel i, så du får en “smørbolle”.
  9. Herefter tilsættes mælk lidt efter lidt og der piskes undervejs, så du får en ensartet blanding. Når alt mælk er pisket i, så tilsættes AMA Perfekt til Madlavning 7%, tomatpure, paprika og bouillonterning. Pisk det hele godt sammen. Hvis saucen er for tyk, så tilsætter du blot lidt ekstra mælk.
  10. Tilsæt nu alt det du har sat til side i skålen inklusive alt væsken derfra. Smag det hele til med salt og peber. Lad det simre i 10-15 minutter.
  11. Server med kogte ris.

 

Opskriften er udviklet af Mummum.dk for AMA

Andre gode forslag