Sommertærte med grøntsager

Ingredienser

Tærtebund

110 g. AMA Perfekt til Bagning

100 g. hvedemel

80 g. grahamsmel

1 stk. æg

salt

 

Fyld

100 g. cherrytomater

0,5 stk. broccoli

0,5 bundt friske asparges

2 fed hvidløg

5 stk. æg

1,5 dl. AMA Perfekt til Madlavning 4%

50 g. parmesanost

salt/peber

Sådan gør du:

  1. Først laves tærtedejen.
  2. Skær AMA Perfekt til Bagning i små tern.
  3. Bland alle ingredienserne i en skål. Start med at samle dejen sammen med hænderne.
  4. Ælt dejen sammen til du har en sammenhængende dej. Den begynder at samle sig jo mere du ælter.
  5. Sæt dejen på køl i 30 min.
  6. Rul dejen ud i lidt hvedemel til en cirkel med diameter ca. 25 cm. Placer i et tærtefad (Ø22 eller Ø23). Skær overskydende tærtedej af. Prik bunden med en gaffel.
  7. Forbag bunden i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 10 minutter.
  8. Nu til fyldet.
  9. Skær salsicciapølsen op (man kan få nogle varianter uden skind). Pres ‘farsen’ ud.
  10. Skær peberfrugt i strimler og broccoli i små buketter. Pres hvidløg med en hvidløgspresser.
  11. Pisk æg sammen med madlavningsfløde, hvidløg og fintrevet parmesan. Hak basilikum og vend i.
  12. Fordel broccoli, peberfrugt og salciccia ud på tærtebunden. Fordel æggeblandingen ovenpå.
  13. Bages ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter. Vend den evt. undervejs, hvis din ovn bager lidt ujævnt.

Andre gode forslag