Efterårsgryde med oksekød og grøntsager

Ingredienser

4 personer  

 

INGREDIENSLISTE 

3 fed hvidløg 

1 løg 

150 g. champignon i skiver 

1 stk. peberfrugt  

600 g. oksekød i tern 

2 tsk. paprika 

1 stk. grøntsagsbouillonterning 

2 spsk. tomatpure 

400 g. hakkede tomater på dåse 

330 ml. AMA Perfekt til madlavning 4% 

AMA Perfekt til stegning 

Salt/peber  

Sådan gør du:

  1. Hak løg og hvidløg fint. 
  2. Pil løg og halver. Skær i tynde skiver. Skær peberfrugt i strimler.  
  3. Varm en gryde op med AMA perfekt til stegning.  
  4. Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt og champignon. Lad det sautere til grøntsagerne er stegt godt af. Tag dem så fra på en tallerken.  
  5. Sæt gryden tilbage og kom evt. ekstra fedtstof i.  
  6. Tilsæt så oksekødstern og vend godt rundt, så det får farve over det hele. Krydr med salt/peber.  
  7. Tilsæt så tomatpure og vend godt rundt. Lad det stege en smule af. 
  8. Tilsæt hakkede tomater på dåse, smuldret bouillonterning (den skal ikke opløses i vand først) og paprika. Vend det hele godt rundt. 
  9. Bring det i kog. Når det koger, så skru ned og lad det simre ved lav varme. Lad den gerne simre i 30-40 minutter eller længere tid, hvis muligt.  
  10. Kom til sidst AMA perfekt til madlavning 4% i. Rør det godt ud og smag så gryderetten til med salt/peber.  
  11. Server med f.eks. kartoffelmos til.  

 

Tip: brug de grøntsager du har liggende i køleskabet – det er den perfekte måde, at undgå madspild på! 

Opskriften er udviklet af Mummum.dk for AMA 

Andre gode forslag