Julecookies

Ingredienser

15 STK

 

INGREDIENSLISTE 

120 g. brun farin 

120 g. sukker 

1,5 tsk. vaniljesukker 

0,5 tsk. stødt kanel 

0,5 tsk. stødt kardemomme 

140 g. AMA Perfekt til Bagning  

1 stk. æg 

250 g. hvedemel 

1 tsk. bagepulver 

1 tsk. salt 

100 g. hasselnødder 

1 stk. økologisk appelsin 

200 g. mørk chokolade 

Sådan gør du:

FREMGANGSMÅDE 

  1. Tag AMA Perfekt til Bagning ud i god tid, så det kan blive blødt. 
  2. Pisk brun farin, sukker, vaniljesukker, kanel, kardemomme og blødt AMA Perfekt til Bagning i ca. 5 minutter med en elpisker. 
  3. Tilsæt derefter æg og pisk videre. 
  4. Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn. 
  5. Pisk nu ved middel hastighed og tilsæt hvedemel, bagepulver og salt. 
  6. Hak chokoladen og hasselnødderne groft og vend det i dejen. 
  7. Riv lidt appelsinskal og vend det i dejen også.  
  8. Del dejen i cirka 15 kugler. Læg dem med god afstand på en bageplade med bagepapir. Vi bagte 6 ad gangen på en bageplade. Ønsker du at gemme nogen til en anden dag, kan du smide dem i fryseren nu! 
  9. Bages i en forvarmet ovn i 15-18 minutter. Hold øje med dem efter 10 minutter, da de hurtigt kan blive for mørke. 
  10. Afkøl dem på en bagerist når de kommer ud af ovnen, og læg dem derefter i en lufttæt beholder. 

 

HACK: Frys de rå cookiekugler ned inden bagning. På den måde kan man nemt tage et par frosne kugler op og bage dem, så man får friskbagte cookies.  

Opskriften er udviklet af Mummum.dk for AMA.

Andre gode forslag