Kanelsneglekage

Ingredienser

Kanelsnegle-dej
50 g gær
150 g ‘AMA til Bagning’, blødt i tern
1 æg
1,5 tsk. kardemomme
50 g sukker
1 tsk. salt
Ca. 500 g hvedemel
2 dl mælk, lunkent

Remonce
200 g ‘AMA til Bagning’, blødt
200 g brun farin
2 spsk. kanel

Pensling
1 æg, sammenpisket

Glasur
Flormelis
Vand

Sådan gør du:

1. Lun mælken og opløs gæren heri.

2. Tilsæt sukker, salt, æg og kardemomme og rør det godt sammen.

3. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen.

4. Tilsæt ‘AMA til Bagning’ i mindre stykker og ælt igen til dejen er glat og smidig.

5. Sæt dejen til hævning i 1,5 time et lunt sted.

6. Imens dejen hæver laves fyldet. Her blandet du de tre ingredienser: ‘AMA til Bagning’, brun farin og kanel sammen i en skål til en ensartet konsistens.

7. Når dejen er færdig med at hæve rulles den ud på et meldrysset køkkenbord – pas på med ikke at bruge for meget mel, så bliver kanelsneglene tørre!

8. Rul dejen ud til en rektangel og fordel dit fyld ovenpå.

9. Rul dejen sammen og skær kanelsneglene ud i ca. 3 cm. Sæt dem på en bageplade eller i en bradepande med bagepapir. Nu skal kanelsneglene hæve i 30 minutter med et viskestykke over.

10. Når kanelsneglene er færdige med at hæve pensles de med sammenpisket æg. Herefter bages de i ovnen på 180 graders varmluft i ca. 20 minutter til de er gyldne.

11. Pynt kanelsneglene med glasur, når de er kølet af.

Andre gode forslag