Lussekatter

Ingredienser

INGREDIENSLISTE 

20 g. gær

2,5 dl. mælk

80 g. AMA Perfekt til Bagning

0,5 tsk. safran (stødt)

50 g. sukker

0,5 tsk. salt

400 g. hvedemel 

 

Pynt:

Rosiner

Æg til æggestryelse

Sådan gør du:

  1. Smelt AMA Perfekt til Bagning ved lav varme.
  2. Bland det smeltede smør sammen med mælk og safran.
  3. Rør gær ud i blandingen.
  4. Tilsæt de resterende ingredienser.
  5. Lad dejen hvile 15 minutter.
  6. “Stød” dejen (gøres ved at slå eller banke dejen gentagne gange).
  7. Lad dejen hvile i yderligere 15 minutter.
  8. Vej dejen af i klumper af 60 gram.
  9. Form dine lussekatter som du ønsker
  10. Sæt dine lussekatter til hævning, indtil de når ca. dobbelt størrelse.
  11. Pynt dine lussekatter med rosiner
  12. Pensl dine lussekatter med hele, piskede æg
  13. Bages i en forvarmet ovn i ca. 12-14 minutter ved 200-210 grader.

Tip: Hvis man ønsker et mere groft udtryk, kan man skifte noget af hvedemelet ud med Grahamsmel.

Andre gode forslag