Shakshuka

Ingredienser

4 serveringer | 35 minutter
Ingredienser

AMA Flydende
1 løg, finthakket
1 grøn chili, finthakket
200g cherrytomater, halve
1 gul peberfrugt, tern
1 tsk røget paprika
1 tsk løgpulver
70g spinat
1 ds kidneybønner i chililage
1 ds hakkede tomater
1 dl AMA madlavning 7%
4 æg

Topping
1 avocado, aflange skiver
¼ bdt bredbladet persille

Tilbehør
Ristet brød efter eget valg

Sådan gør du:

  1. Kom AMA Flydende i en dyb pande sammen med løg, tomater, chili, peberfrugt og krydderier. Svits det hele godt af, indtil løgene er bløde.
  2. Tilføj derefter spinaten og vend den rundt med de andre ingredienser, indtil det er blødt.
  3. Tilføj kidneybønner, hakkede tomater og AMA madlavning. Rør alle ingredienserne i panden godt rundt og lad dem simre i cirka 15 minutter under låg.
  4. Lav fire fordybninger i saucen med plads til et æg i hver, ved hjælp af en spiseske. Klæk et æg ad gangen ned i hvert hul. Kom derefter låg hen over og lad retten simre ved midde lvarme, indtil æggene er blødkogte.
  5. I mellemtiden forberedes topping til retten.
  6. Top retten med avocado og frisk persille og server den med ristet brød på siden.

Tip:
Du kan sagtens bruge dine grøntsagsrester i denne ret, så tjek hvad du har liggende og undgå madspild. Ingen kan smage forskellen her!

Andre gode forslag