Stor citronkage i bradepande

Ingredienser

INGREDIENSLISTE

Citronkage

600 g. sukker

2 stk. økologisk citron

400 g. AMA Perfekt til Bagning

4 tsk. vaniljesukker

10 stk. æg (S/M)

600 g. hvedemel

2 tsk. bagepulver

1 tsk. natron

1 dl. mælk

1 dl. creme fraiche

1 dl. citronsaft (ca. 4 citroner)

3 spsk. Birkes

 

Glasur

450 g. flormelis

1 stk. økologisk citron

Vand

Sådan gør du:

  1. Tag AMA Perfekt til Bagning ud en times tid før, så det kan blive blødt.
  2. Kom sukker i en stor skål. Riv citronskal fint ned i sukkeret og ælt det sammen med hænderne (så får du aromaen fra skallen mere frem).
  3. Kom AMA Perfekt til Bagning i og pisk med en elpisker til det er lyst og luftigt.
  4. Kom æg i et ad gangen og pisk godt.
  5. Vej hvedemel, vaniljesukker, bagepulver og natron af.
  6. Kom skiftevis de tørre ingredienser i æggeblandingen sammen med mælk, creme fraiche og citronsaft.
  7. Pisk det hele til en ensartet dej.
  8. Kom til sidst blå birkes i.
  9. Fordel dejen i en dyb bradepande (den som følger med til en standardovn).
  10. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 25-30 minutter på anden nederste rille.
  11. Tjek om kagen er færdig. Du skal kunne stikke en kødnål, grillspyd eller andet tyndt ned i kagen uden, at der kommer ubagt dej med op. Hvis der kommer ubagt dej med op, så skal den have lidt længere tid.
  12. Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle en smule.
  13. Rør glasur sammen af flormelis, citronsaft og vand (juster mængderne og syrligheden med vand og frisk citronsaft).
  14. Prik evt. lidt huller i citronkagen med en gaffel. Fordel glasuren udover kagen. Pynt evt. med lidt fintrevet citronskal på toppen. Lad glasuren sætte sig.

 

Opskriften er udviklet af Mummum.dk for AMA

Andre gode forslag